Елизавета Вторая місто Лондон Елизавета Вторая місто Лондон

Остання подорож королеви Єлизавети II до Букінгемського палацу

Сейчас читают: 248
vogue.ua

Королева Єлизавета II здійснила свою останню подорож до Букінгемського палацу, де її труну зустріли король Чарльз III та інші члени королівської родини, зокрема нові принц і принцеса Вельські та герцоги Сасекські.

У вівторок, 13 вересня, Її Величність востаннє покинула Шотландію. Її труну доставили з собору Святого Джайлса в Единбурзький аеропорт, а потім перенесли на літак C-17 Королівських ВПС, який доставив королеву назад до Лондона в супроводі принцеси Анни. «Мені пощастило розділити останні 24 години життя моєї дорогої матері, — йдеться у заяві принцеси. — Для мене було честю і привілеєм супроводжувати її в останніх подорожах й бути свідком любові та поваги, виявлених багатьма людьми».

Прибувши до Букінгемського палацу ввечері 13 вересня, присутні зустріли кортеж королеви оплесками. Труна Єлизавети II протягом ночі перебувала в палаці, а вранці наступного дня її перенесли до Вестмінстерського палацу, де королева буде спочивати з 14 вересня до ранку 19 вересня.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA