Елизавета Вторая люди брак Елизавета Вторая

Принцеса на війні: що королева Єлизавета II робила під час Другої світової війни

Сейчас читают: 309
vogue.ua

У свій 21-й день народження в Кейптауні Єлизавета виступила в радіоефірі з промовою, в якій сказала, що все її життя має бути присвячене служінню народові.

Так і відбулося — вона стала монархом, який найдовше в історії посідав трон. І хоча багато чого відбулося за 70 років її правління, дечого вона досягнула ще до того, як узагалі наділа корону: Єлизавета була першою жінкою в королівській родині, яка проходила службу в британських збройних силах.

Принцесі Єлизаветі було лише 13 років, коли 3 вересня 1939 року почалася війна. Як і багатьох інших дітей, які жили в Лондоні, Єлизавету та її сестру принцесу Маргарет евакуювали, щоб уникнути небезпеки бомбардувань.

Їх відрядили до Віндзорського замку. У такий спосіб молоді принцеси долучилися до тих трьох мільйонів людей — переважно дітей, — які покинули рідні домівки заради безпеки в менших містах і сільській місцевості під час війни.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA