Сша Люксембург місто Маріуполь місто Великое Герцогство Люксембург культура Оскар фільми кіно переможці Сша Люксембург місто Маріуполь місто Великое Герцогство Люксембург

Оскар 2023: повний список номінацій та переможців

Сейчас читают: 701
womo.ua

Увечері 12 березня у театрі Долбі у Лос-Анджелесі відбулася 95-та церемонія вручення кінопремії «Оскар-2023». Американська кіноакадемія назвала імена переможців у 23-х категоріях.

Лідером за номінаціями та кількістю нагород став фільм «Все завжди і водночас» — з 11 номінацій 7 перемог. Зазначимо, що у списку претендентів на «Оскар-2023» був український фільм «Будинок зі скалок», знятий спільно зі Швецією, Данією та Фінландією.

Проте картині про дітей з Донбасу не вдалося здобути перемогу в номінації «Найкращий документальний повнометражний фільм». «Оскар-2023»: повний список номінацій та переможців: найкращий фільм: «Все завжди і водночас» (Ден Кван і Деніел Шайнерт, а також Джонатан Ван); режисерська робота: Ден Кван і Деніел Шайнерт («Все завжди і водночас»); чоловіча роль: Брендан Фрейзер («Кит»); жіноча роль: Мішель Єо («Все завжди і водночас»); чоловіча роль другого плану: Джонатан Ке Кван («Все завжди і водночас»); Читайте також: Історія про незламність: родина з Маріуполя відкрила ще одну пекарню на Тернопільщині жіноча роль другого плану: Джеймі Лі Кертіс («Все завжди і водночас»); оригінальний сценарій: Ден Кван і Деніел Шайнерт («Все завжди і водночас»); адаптований сценарій: Сара Поллі («Говорять жінки»); анімаційний повнометражний фільм: «Піноккіо Ґільєрмо дель Торо»; анімаційний короткометражний фільм: «Хлопчик, кріт, лисиця і кінь»; міжнародний художній фільм: «На західному фронті без змін»; документальний повнометражний фільм: «Навальний»; Читайте також: Стало відомо, коли в український прокат вийде фільм Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург» документальний короткометражний фільм: «Заклиначі слонів»; ігровий короткометражний фільм: «Ірландське прощання»; музика до фільму: Фолькер Бертельманн («На

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA