New York місто Лондон Литература New York місто Лондон

Німецька письменниця Дженні Ерпенбек стала лауреаткою Букерівської премії 2024 року

Сейчас читают: 149
womo.ua

21 травня у Лондоні відбулася церемонія оголошення лауреатів міжнародної Букерівської премії 2024 року. Одну з найпрестижніших літературних нагород отримав роман «Кайрос» німецької письменниці Дженні Ерпенбек у перекладі Міхаеля Гофманна.

Про це повідомляє The Guardian. Ім’я переможця оголосила голова журі Елеонора Вахтель. В основу роману «Кайрос» покладено історію про бурхливі стосунки між 19-річною студенткою Катаріною та 50-річним письменником Гансом.

Події відбуваються у Східному Берліні на тлі суспільно-політичного загострення напередодні падіння Берлінської стіни. Американський журнал New Yorker вважає Ерпенбек однією з кандидаток на Нобелівську премію з літератури.

Проте зазначають, що у Німеччині письменницю явно недооцінюють. Фото: @thebookerprizes.com «Кайрос» — четвертий роман 57‑річної німецької письменниці та оперної режисерки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA