книги Наш Формат психологія

Не психологією єдиною: 6 фактів з книги «Біологія поведінки», які пояснюють, чому ми заздримо, відчуваємо огиду і не тільки

Сейчас читают: 592
cosmo.com.ua

«Не розумію, чому він так вчинив», «Це напевне в неї гормони», «Це все ПМС», «То все гени», «Це не любов, а просто хімія»...

Знайомі стереотипи, які намагаються пояснити людську поведінку, та чи є в них хоч крапля істини? Професор нейробіології Роберт Сапольскі намагається більш широко поглянути на причини тієї чи іншої типової людської поведінки.

У своїй книжці «Біологія поведінки. Причини доброго і поганого в нас», яка нещодавно вийшла українською у видавництві «Наш Формат» він пояснює як формуються сценарії життя під впливом хімії мозку, гормонів, сенсорних орієнтирів, пренатального середовища, раннього досвіду, генів, еволюції (як біологічної, так і культурної) та, крім усього іншого, екологічних проблем.

Звучить досить складно. Але Сапольскі робить це в унікальній йому іронічній манері, з цікавими наочними прикладами, підкріпленими достовірними науковими дослідженнями.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA