МОЗ війна медикиня жінки військові військовий облік

Медикиням й фармацевткам не будуть забороняти виїжджати за кордон з 1 жовтня – МОЗ

Сейчас читают: 615
womo.ua

З 1 жовтня 2023 року умови виїзду за кордон для медикинь і фармацевток не зміняться – вони зможуть вільно виїжджати з країни.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоровʼя України. Читайте також: У Міноборони розповіли, чи планується обов’язкова мобілізація медикинь в Україні За словами МОЗ, постановка на військовий облік – це не мобілізація.

Облік необхідний для узагальнення даних про наявний резерв медиків у державі. Читайте також: У РНБО спростували три найпоширеніші фейки щодо мобілізації жінок Нагадаємо, з 1 жовтня 2023 року жінки віком від 18 до 60 років, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають обов’язковому військовому обліку.

Стати на облік треба до 31 грудня 2026 року, повідомили в МОЗ. Читайте також: Військовий облік для жінок: пояснення юриста Міноборони Із січня 2023 року жінок, які навчаються на медичних або фармацевтичних спеціальностях, ставлять на військовий облік одразу після закінчення навчання.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA