Україна Литература освіта новини обговорювані новини Україна

Затятий українофоб Михайло Булгаков. Експерти УІНП визнали письменника символом російської імперської політики

Сейчас читают: 774
womo.ua

Перші дискусії щодо постаті Михайла Булгакова почалися в Україні ще у 2022 році. Тоді приводом для бурхливих обговорень стала пропозиція Спілки письменників України закрити Музей Булгакова в Києві.

Всі експонати пропонували передати до архіву, а у приміщенні зробити музей композитора Олександра Кошиця. Черговим приводом для багатьох питань і суперечок стали висновки експертів Українського Інституту національної пам’яті щодо подальшого перебування постаті Булгакова в українському публічному просторі.

Ознайомитися з «фаховим висновком» можна на сайті органу виконавчої влади. Експерти Інституту зазначають, що автор «Білої гвардії», «Собачого серця», «Майстра і Маргарити» за світоглядом був імперцем і українофобом.

Пам’ятник Булгакову в Києві Фахівці також зазначають симпатію письменника більшовикам, зневажання до України, схиляння перед Сталіним, відсутність «позитивних персонажів українців», пародіювання та перекручування української мови та насмішки над автокефальною православною церквою.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA