Україна місто Харків місто Запоріжжя місто Львів місто Миколаїв місто Херсон адвокат розлучення Україна місто Харків місто Запоріжжя місто Львів місто Миколаїв місто Херсон

На шлюб один день, а на розлучення майже рік: чому в Україні складно розлучитися під час війни

Сейчас читают: 485
womo.ua

Під час війни РАЦСи змінили свою роботу. Тепер побратися можна за один день і навіть через Zoom, а от на розлучення знадобиться тривалий час, адже судова система заморожена, а РАЦСи перестали розлучувати.

Чому зараз майже неможливо розлучитися, але збільшилася кількість охочих це зробити, розповіла правозахисниця жінок, керівниця Адвокатського бюро, перемовниця у сімейних конфліктах Катерина Власюк.  Чи є зараз заяви на розлучення та як відбувається розлучення у воєнний час в Україні?  Розлучення не відбуваються.

Є регіони, де взагалі не слухаються справи. Це, зокрема, окуповані території: Запоріжжя, Миколаїв, Херсон, Харків. У цих областях підсудність змінена і всі справи мають передаватися в інші суди.

Наприклад, харківські справи мають слухатися у Полтаві. Відповідно, щоб вони слухалися у Полтаві, треба забезпечити, щоб усі судді та секретарі переїхали у Полтаву.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA