місто Київ петиция КМДА місто Київ

Кияни намагаються захистити Китаїв від забудови

Сейчас читают: 687
womo.ua

На сайті Київської ради зареєстрували петицію киян, які вимагають зберегти від забудови Китаївський археологічний комплекс. Ініціативні громадяни просять не продовжувати оренду землі для забудови житлом під пам’яткою національного значення.

Авторка петиції Марина Коваленко пропонує розширити межі Національного природного парку «Голосіївський» на територію Китаївського археологічного комплексу включно з урочищами Самбурки та Болгарське.

Розширення меж НПП «Голосіївський» було погоджено 2020 року Міністерством енергетики та захисту довкілля України. І це дозволило б зберегти археологію і природу одночасно.

ТОВ «Київська овочева фабрика», яка користується ділянкою Китаївського городища з 2009 року, підписала інвестиційний договір із компаніями Saga Development, а потім з KAN Development про будівництво на цій території ЖК із повною інфраструктурою.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA