Кино Нео

Їх варто подивитися: 2 українські короткометражки, що їдуть на Варшавський кінофестиваль

Сейчас читают: 354
vogue.ua

14-23 жовтня у Польщі відбудеться масштабний кінофорум – Варшавський міжнародний кінофестиваль, який, зокрема, «прихистить» національну програму Міжнародного одеського кінофестивалю, що цьогоріч не може приймати гостей у рідному місті.

В межах програми ОМКФ буде презентована короткометражка Lalibela («Лалібела») режисерки Анни Морозової. Це художнє кіно, в якому, за сюжетом, напередодні Великодня в українському селі з’являється ікона із зображенням ефіопської Божої матері.

У молодого священика виникає конфлікт із паствою, бо темношкіра Богородиця не викликає у них довіри. Одного разу вночі хтось пробирається до церкви і паплюжить ікону, після чого вона починає мироточити… Цікаво, що ця стрічка пройшла величезний шлях тривалістю 3 роки.

І нарешті зустрінеться зі своїм глядачем саме у Європі. Короткометражний документальний фільм The Sandmen («Сендмени») режисера Романа Прокопчука, що реалізувала команда Mir & Co PRODUCTION, потрапив до конкурсної програми WIFF (Варшавський міжнародний кінофестиваль).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA