Польша місто Вікторія Україна місто Львів освіта Польша місто Вікторія Україна місто Львів

Мовний бар’єр та неспівпадіння систем навчання: з яких причин українці віддають дітей в українські школи в Польщі

Сейчас читают: 937
womo.ua

Несподіванною для українців стала не тільки війна, але і те, що вона продовжується так довго. Тому багато наших громадян, які опинились з дітьми за кордоном під кінець літа зіткнулись із задачею, що треба шукати школу.

Найбільший виклик отримала польська система освіти, але не всі українці обрали для себе польські школи. Вікторія Гнап, президентка фундації «Незламна Україна», яка відкрила у Польщі три офлайн-школи для понад 1500 дітей розказала, чому пішла на таке рішення та чому місцеві школи для українців не найкращий варіант. Стрес-виклик для польських шкіл: сотні тисяч українських школярів Коли в Україні почалася війна — за кордон втікали переважно жінки з дітьми, рятуючи найцінніше.

За даними ООО, понад 800,000 українських дітей шкільного віку опинилися в сусідній Польщі. Це як населення цілого міста Львів, в якому діє аж 153 школи.

Уявіть, яку велику кількість учнів мусила б прийняти одного дня польська освітня система. Навесні ситуація з місцями в польських школах не була критичною, адже більшість українських школярів навчалися онлайн у своїх рідних школах.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA