люди Нео

5 культових українських історичних романів, які варто прочитати кожному

Сейчас читают: 313
vogue.ua

У складні часи особливо цінно звертатися до історії: шукати відповіді у творах улюблених авторів та дивуватися, що багато з того, через що ми проходимо зараз, так чи інакше передбачили пращури.

Сьогодні в нашій добірці — п’ять культових українських історичних романів, які варто прочитати кожному українцеві. «Чорна рада» — перший історичний роман українською мовою, над яким його автор, український письменник, мовознавець, автор першого українськомовного букваря Пантелеймон Куліш працював понад 10 років.

Першу версію роману автор написав російською в 1846 році, згодом створив український текст, але світ він побачив тільки в 1857-му, адже в 1847 році Куліша заарештували й відправили в Тулу через справу Кирило-Мефодіївського братства.

Кулішівська «Чорна рада» — програмний твір, який вивчають у школах та університетах. Він присвячений відомій історичній події — чорній раді 1633 року під Ніжином.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA