Україна робота Театр кар'єра новини натхнення Україна

Хто такі завліти в театрі? Чим вони займаються в українському театрі та як потрапити в професію? Розповідає Марина Бортник-Гулевата.

Сейчас читают: 116
womo.ua

Розповідає Марина Бортник-Гулевата – керівниця літературно-драматургічної частини Хмельницького театру імені М. Старицького. Хто такий завліт в театрі? Чіткої відповіді на це запитання немає.

В теорії, це має бути людина, яка відповідає за підбір драматургії та створення репертуарної політики в театрі. Але, по факту – це людина, яка займається всім, що повʼязане зі словом в театрі. Чим завліт займається в українському театрі? В кожному театрі усе по різному, виходячи з попиту та пропозиції.

Однак, точно є спільні заняття в усіх завлітів. І в першу чергу — це пошук тої чи іншої драматургії для режисерів. Робота з редагуванням текстів, розбір драматургії по ролях.

Також підготовка прес-анонсів, створення рекламних текстів, частково створення контенту для соцмереж. Ведення творчої кореспонденції.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA