церква свято церковний календар

Горіховий Спас: що треба нести до церкви на освячення? Повний список продуктів для кошика

Сейчас читают: 122
hochu.ua

29 серпня українці традиційно святкуватимуть Горіховий Спас (Третій, Хлібний). Це свято присвячене важливій події - перенесенню до Константинополя Нерукотворного образу Христа на полотні.

Тож ще одна назва цього свята - “Спас на полотні”. Саме тому наші предки у цей день несли до храму на освячення прядиво, льон та полотно.

Згодом ці речі використовували не лише за прямим призначенням, а й для ворожби та лікування хвороб. Читати також Коли не можна вінчатися: календар на 2023 рік і найкращі дати Зараз традиції дещо змінилися, тож до списку того, що , увійшли:Після походу до церкви зберіться за святковим столом з рідними, друзями та сусідами.

Обов'язковими стравами цього дня є пироги із зерна нового врожаю та страви з горіхами. Також на святковий стіл вже можна ставити м'ясні та рибні страви, оскільки Успенський піст підійшов до кінця.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA