Сша биография книги особисте життя відомих людей письменники Сша

Едіт Вортон — особиста драма та літературні шедеври представниці вищого світу

Сейчас читают: 429
womo.ua

Романи Едіт Вортон, написані понад 100 років тому, переживають період культурного відродження, гучний серіал HBO «Позолочене століття» 2022 року тому підтвердження. Хто така Едіт Вортон? Едіт Вортон (Едіт Ньюболд Джонс) — видатна американська романістка, авторка тринадцяти великих романів, найвідомішим із яких залишається «Епоха невинності».

Завдяки цій книзі письменниця в 1921 році стала першою жінкою, яку було удостоєно Пулітцерівської премії. Читайте також: Книжкові бестселери: що найчастіше читали і купували українці у 2023 році Едіт Вортон народилась 24 січня 1862 року у Нью-Йорку, в заможній аристократичній родині.

Дитинство і юність вона провела в Європі, де зійшлася з багатьма знаменитими письменниками того часу, в тому числі й із Генрі Джеймсом, класиком англо-американської літератури.

В 1908 році, вже будучи відомою письменницею, вона покинула чоловіка і втекла до Франції, де почався її багаторічний таємний роман із Мортоном Фуллертоном, журналістом британської «Таймс».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA