Тарас Шевченко Україна биография особисте життя відомих людей українські письменники дні народження відомих людей вірш дня Тарас Шевченко Україна

Вірш дня: Заповіт — Тарас Шевченко

Сейчас читают: 431
womo.ua

Вірші Тараса Григоровича Шевченка – це невичерпне джерело мудрості, відвертості та щирості. Його вірші знає кожен українець, адже поезія Шевченка актуальні й досі.

З нагоди 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка ми підготували для вас найпопулярніший його вірш — «Заповіт». Цей твір пройнятий прагненням бачити прекрасну людину на прекрасній землі — Україні.

У вірші поет ділиться вірою у те, що Україна стане незалежною, люди прозріють, а брехню буде знищено. Тому ми повинні виправдати його сподівання, подолати всі перешкоди на шляху нашої країни до щасливого майбутнього.

Хай його «Заповіт» стане нашим дороговказом. Читайте також: “Борітесь та поборете”: 5 найкращих історій про спротив українців радянській системі Тарас Шевченко — Заповіт  Як умру, то поховайтеМене на могилі,Серед степу широкого,На Вкраїні милій,Щоб лани широкополі,І Дніпро, і кручіБуло видно, було чути,Як реве ревучий.Як понесе з УкраїниУ синєє мореКров ворожу… отойді яІ лани, і гори —Все покину і полинуДо самого богаМолитися… а до тогоЯ не знаю бога.Поховайте та вставайте,Кайдани порвітеІ вражою злою кров’юВолю окропіте.І мене в сем’ї великій,В сем’ї вольній, новій,Не забудьте пом’янутиНезлим тихим словом. Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: FacebookTelegramInstagram The post Вірш дня: Заповіт — Тарас Шевченко appeared first on WoMo — видання для дивовижних жінок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA