Нео

Дітей не беруть до дитсадочків без довідки про працевлаштування батьків: юристи кажуть про порушення Конституції

Сейчас читают: 735
womo.ua

У дитсадках по регіонах відмовляються приймати дітей, якщо батьки працюють неофіційно. Юристи і закон на боці батьків. І як не дивно, деякі чиновники з відділів освіти – теж, але батькам такі заборони доведеться оскаржувати в суді.

Напередодні 1 вересня багатьох батьків, що вирішили віддати дитину на навчання до дитячого садка, очікував «сюрприз»: дитину оформлюють тільки за наявності довідки про офіційне працевлаштування обох батьків.

Зокрема, така тенденція характерна для Києва. Так, заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський заявив, що навіть якщо у садочку достатньо місць в укритті, діти батьків, що не працевлаштовані, потрапити туди не зможуть.

Серед батьків такі нововведення викликали обурення. Чиновники ж на місцях аргументують таке рішення тим, що якщо у когось із батьків немає довідки про офіційне працевлаштування, то вони не працюють де-факто, а відтак можуть бути із дітьми вдома. «Логіка в безпеці дітей.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA