люди страхи Нео

Страх та тривожність дітей в умовах воєнного стану: результати дослідження

Сейчас читают: 593
beauty.ua

З початком повномасштабної війни росії проти України життя кожного з нас кардинально змінилося. І якщо психіка дорослих часом не витримує випробувань, то що говорити про дітей?

Дитяча психіка надзвичайно вразлива. Діти та підлітки чуйно реагують на зміни у поведінці оточуючих їх людей, але не завжди можуть зрозуміти, що саме відбувається.За даними фонду UNICEF, тільки за перший місяць військової агресії 4,3 мільйона українських дітей стали біженцями та змінили звичний для себе спосіб життя.

На цьому фоні виникають серйозні проблеми. Одна з них – тривожність. Її зараз транслюють звідусіль, нею заповнені телеефір та інтернет, вона звучить у голосах людей і прозирає в їхніх вчинках.Через подібний розвиток подій у дітей та підлітків виникає депресія, яка проявляється через  конфліктні ситуації в родині, небажанні продовжувати навчання і складнощах у процесі адаптації до нових умов життя та підліткових колективів.Діти терміново потребують миру та захисту.

Їм необхідні їхні права. Цей факт довели результати дослідження, який провели ГО «Комунікації для змін» у партнерстві з Держпродспоживслужбою та Службою освітнього омбудсмена серед дітей 9-18 років для проєкту #ПраваРулять.За підсумками дослідження стало зрозуміло, що найчастіше права дітей і підлітків порушуються у закладах освіти різних рівнів – під час контакту з однокласниками або вчителями.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA