ЗСУ Нео

День захисників та захисниць: Як правильно говорити з дітьми

Сейчас читают: 137
womo.ua

14 жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць. Як правильно виховувати школярів, аби не перетягувати з радянської школи «традиції» формальних привітань хлопчиків?

Як треба говорити з дітьми про справжній сенс цього свята, щоб виховати справжніх патріотів своєї країни? Ці питання прокоментувала Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики, заступниця голови комісії Ради Європи з питань гендерної рівності, докторка юридичних наук, професорка, в ефірі Українського Радіо.

14 жовтня ― це не про свято, а про захист. Захист нашої держави. Як сказала одна з відомих психологинь: не все, що відзначається на державному рівні, варто дублювати в школі.

Але говорити про цей день та шанувати наших захисників і захисниць обов’язково потрібно. Ми говоримо сьогодні про освітній процес, про школу, і дуже важливо, щоб дорослі учасники цього процесу ― вчителі й батьки ― розуміли справжній сенс цього дня, який було запроваджено 2014 року на противагу радянському дню 23 лютого.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA