здоров'я Нео

Чому не можна пити солодку воду? Відповідь дієтолога

Сейчас читают: 518
hochu.ua

Чому не можна пити солодку воду? Український дієтолог Оксана Скиталінська написала пост, у якому розповіла, який негативний вплив на організм надають солодкі напої.

За словами лікаря, солодка вода провокує багато захворювань. Чим її замінити? Розповідаємо у нашому матеріалі. Читати також Як сонце впливає на шкіру людини і чому важливо регулярно проходити профілактичний огляд Нещодавно ми розповідали, чим можна замінити каву, щоб не загубити своє здоров'я, а тепер торкнемося солодких напоїв.

Ми нерідко п'ємо солодке газування в кафе або за домашньою вечерею, вважаючи, що вона навіть краще перетравлює їжу. Але лікарі так не гадають.Деякі популярні альтернативи, такі як еритрит, який рекомендують багато блогерів, насправді не є безпечними та можуть сприяти утворенню тромбів.

Регулярне вживання напоїв зі штучними підсолоджувачами може призвести до ожиріння, підвищеного ризику розвитку цукрового діабету другого типу, нейродегенеративних захворювань, онкологічних захворювань (таких як рак молочної залози у жінок у менопаузі, рак товстої кишки, простати, нирок) та серцево-судинних захворювань.Солодкий смак може обдурити наші відчуття, але не організм: якщо ми чекаємо на солодощі й не отримуємо їх, клітини поступово стають нечутливими до інсуліну, а постійна стимуляція рецепторів може порушити утворення гормонів, відповідальних за насичення.Підсолоджувачі також можуть негативно впливати на кишкову мікрофлору, знижуючи її різноманітність та погіршуючи синтез важливих молекул та вітамінів, які впливають на роботу імунної та нервової систем.Тому дієтолог радить заміняти солодкі напої простою фільтрованою водою.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA