Яке сьогодні свято заборона свято церковний календар

Чому 20 липня не можна купатися і прати: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 831
hochu.ua

У четвер, 20 липня 2023 року, віряни вшановують пам’ять святих Томи та Акакія. Що це за свято, що не можна робити в цей день, а також про головні його традиції розповідаємо у цьому матеріалі.В цей день православна церква вшановує пам’ять преподобних Томи і Акакія.

Вони жили у різних століттях, але мали багато спільного. Так, святий Тома народився у Малеї у IX ст. Він був багатим і хоробрим вояком, але вирішив відмовитися від свого гріховного життя й стати ченцем.

За життя часто відвідував пустельних самітників, а потім і сам оселився на Малевській горі в Лаконії, де боровся проти людських спокус, проводячи весь час у молитвах до Господа.

До нього християни моляться про допомогу в боротьбі з тяжкими хворобами.Акакій жив у VI ст. і був послушником у монастирі. Він мав дуже суворого наставника, який бив послушника, морив голодом і змушував його надмірно працювати.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA