Яке сьогодні свято заборона свято прикмети

Чому 6 серпня не можна ходити в поле: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 621
hochu.ua

У неділю, 6 серпня 2023 року, віряни вшановують пам'ять Бориса та Гліба. Що це за свято, що не можна робити цього дня, а також про головні його традиції розповідаємо в цьому матеріалі на HOCHU.ua!Святкування на честь святих Бориса та Гліба проводяться тричі на рік.

15 травня — це перенесення їхніх мощів, 6 серпня — свято, присвячене обом святим, і 18 вересня — пам'ять князя Гліба.Борис та Гліб були синами київського князя Володимира Святославовича, який став рівноапостольним князем після хрещення Київської Русі.

Вони народилися незадовго до цієї події та завжди прагнули віддати своє життя служінню Богу. Однак у 1015 році, після смерті князя Володимира Святославовича, їхній старший брат Святополк убив Бориса та Гліба у своїй спразі влади та боротьбі за київський престол.

Церква зарахувала князів Бориса і Гліба до лику святих за їхню мученицьку смерть від рук єдиновірців. Читати також Гороскоп на серпень 2023 року: всі ми сильні, доки не зустрінемо свою слабкість До 6 серпня зазвичай настав час дозрівання хліба.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA