Яке сьогодні свято заборона свято прикмети

Чому 9 серпня не можна пекти хліб: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 144
hochu.ua

У середу, 9 серпня 2023 року, віряни відзначають День пам'яті великомученика Пантелеймона. Що це за свято, що не можна робити цього дня, а також про головні його традиції розповідаємо в цьому матеріалі на HOCHU.ua!9 серпня за церковним календарем ми згадуємо великомученика Пантелеймона.

Його ім'я пов'язане зі зціленням та служінням. Пантелеймон був відомий як "цілитель", оскільки він сприяв одужанню багатьох людей не тільки завдяки своїм медичним знанням, але і через силу молитви.Якось інші лікарі, які втратили дохід через його благодійне лікування, поскаржилися імператору Максиміліану.

Цей інцидент стався у Никодимії. У відповідь на скарги імператор наказав заарештувати Пантелеймона і піддати його катуванням, щоб він відрікся від християнської віри.

Однак Пантелеймон протистояв тортурам з молитвами та неймовірною мужністю. Імператор Максиміліан, попри невдалі спроби змусити його зректися віри, наказав стратити великомученика.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA