Туреччина Яке сьогодні свято свято церковний календар липень Туреччина

Чому 18 липня не можна ходити у незнайомі місця: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 693
hochu.ua

У вівторок, 18 липня 2023 року, християни вшановують пам’ять  преподобного Афанасія Афонського (також відомий як Атанасій Атонський — візантійського монаха, засновника першого і головного монастиря на Святій горі Афон — Великої Лаври.

В народі цей день називають “Афанасовим днем”. Що це за свято, що не можна робити в цей день, а також про головні його традиції розповідаємо у цьому матеріалі.Преподобний Афанасій Афонський, пам'ять якого вшановується щороку 18 липня, народився в місті Трапезунді (тогочасна Каппадокія, нині це Трапзон - Туреччина).

Хлопчик рано осиротів, тому його виховувала благочестива черниця, яку він згодом намагався наслідувати у всьому: від головних правил чернечого життя до постів і молитов до Всевишнього.

При хрещенні він отримав ім’я Авраам. Був учителем, але з часом захотів залишити цю справу і стати ченцем. Взяв постриг у Кимінському монастирі та нове ім’я - Атанасій (Афанасій).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA