місто Маріуполь Нео місто Маріуполь

Біля самого моря: 4 документальні фільми, зняті в Маріуполі

Сейчас читают: 638
vogue.ua

Маріуполь – місто-герой, яке ми обов’язково відбудуємо наново після перемоги. Але водночас важливо не забувати, яким воно було, – допоможуть це зробити фільми, що розповідають про життя цього прекрасного міста на березі Азова. "Діорама" – короткометражний фільм-есей режисерки Зої Лактіонової, яка народилася в Маріуполі.

В цій роботі вона порушує дуже важливу проблему замінування Азовського моря, яке почалося ще у 2014 році. Відмітна ознака цього особливого фільму – головним тут є не герой, а місто.

Сьогодні це має особливо символічний та цінний вигляд. Дідусь режисера Левіна Петера був одним із солдатів Вермахту, дислокованих в Україні.

Після тривалих і насичених розмов з ним, він вирушає на пошуки того, про що почув. Розмови з дідом стають спробою режисера кинути світло на біографічні неточності та, нарешті, отримати альтернативний погляд на тріщини й вади людського життя. "Поза завірюхою" – це історія про те, як події минулого можуть вплинути на наше сьогодення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA