місто Лондон місто Лос-Анджелес вышиванка Нео вишиванки місто Лондон місто Лос-Анджелес

7 цікавих фактів про вишиванки

Сейчас читают: 143
vogue.ua

За Україною сьогодні стежить увесь світ, відкриваючи для себе не лише сміливість та рішучість нашого народу, а й ближче знайомлячись із українською культурною спадщиною.

Черговий виток популярності зараз переживають українські вишиванки. Модниці від Лос-Анджелеса до Лондона вже добре знайомі з ними, але сьогодні їх знову дістають із шаф, щоб і таким чином висловити свою солідарність із Україною.

Розповідаємо про цікаві факти, пов'язані з ними. – Давньогрецький історик Геродот стверджував, що ще скіфи прикрашали свій одяг вишивкою.

Підтверджують ці слова металеві фігурки, знайдені на території Черкаської області і датовані VІ ст. – вони демонструють схожість візерунків на традиційних українських вишиванках та стародавніх артефактах. – Вишиванка – це святковий одяг, на створення якого у майстрині йшло в середньому від двох тижнів до трьох років.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA