місто Львів місто Тернопіль місто Чернівці люди Нео Ми з України місто Львів місто Тернопіль місто Чернівці

Ми з України: 10 фактів про Соломію Крушельницьку

Сейчас читают: 875
vogue.ua

Дивовижний голос Соломії Крушельницької почули та полюбили мільйони людей, від Львова до Нью-Йорка. Вона підкорила головну оперну сцену La Scala, постійно вчилася новому та вдосконалювала свої навички, а завдяки шаленій популярності й таланту могла вражати українською піснею весь світ.

Vogue UA зібрав 10 фактів про життя великої українки. Українську співачку в Італії й Польщі називали своєю та вважали національною гордістю, але вона завжди повторювала, що є українкою, а свої особисті концерти скрізь закінчувала українськими народними піснями. «Національність мою знають усі, я її не змінювала й ніколи не зміню, попри те, що підлизування й ставання під прапори сильніших іноді приносять вигоду», — казала Соломія Крушельницька.

Вже бувши зіркою найвеличніших оперних сцен світу, вона щороку приїздила з виступами в рідний Тернопіль, Львів, Бережани, Чернівці чи Збараж.

А на власні гастролі брала із собою як талісман збірку «Кобзаря» Тараса Шевченка. Перший професійний виступ Соломії Крушельницької з партією Леонори в опері Доніцетті «Фаворитка» відбувся на сцені Львівського театру опери та балету в 1893 році, ще до того, як вона здобула консерваторський диплом.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA