Україна місто Маріуполь місто Мариуполь люди Кино Мариуполь Україна місто Маріуполь місто Мариуполь

#SaveMariupol: 5 фільмів про екстракцію зі щасливим фіналом

Сейчас читают: 875
vogue.ua

Поки Україна звертається з закликами до світу допомогти врятувати військових та цивільних з Маріуполя та "Азовсталю", застосувавши процедуру екстракції, згадуємо фільми, що демонструють успішні спецоперації з порятунку людей – цивільних та військових.

Головний серед них (та дуже подібний до того, що відбувається в Маріуполі просто зараз), – "Дюнкерк" Крістофера Нолана. Битва за Дюнкерк не була перемогою в голівудському або супергеройському розумінні цього слова, проте дозволила врятувати сотні тисяч життів. "Дюнкерк" (Dunkirk, 2017) Крістофера Нолана вважається однією з найуспішніших воєнних драм в історії кіно.

8 номінацій та три премії "Оскар", вісім номінацій – на премію БАФТА, три – на "Золотий глобус" та потужні касові зборі в півмільярда доларів, завдяки яким фільм став найкасовішим з усіх, що були зняті про Другу світову.

Не в останню чергу можна завдячувати зіркам фільму, серед яких були Гаррі Стайлз, Кіліан Мерфі та Том Гарді. Фантастична операторська робота, захоплива режисура, проте головне – сюжет.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA