місто Херсон Книга Yakaboo Publishing інтерв’ю місто Херсон

Садотерапія: телеведуча Тетяна Висоцька про терапевтичні простори

Сейчас читают: 482
womo.ua

Садотерапія — підхід, визнаний дієвим зокрема для реабілітації вояків ще після Першої світової війни. Як адаптувати цей досвід під наші сьогоднішні виклики розповідає у інтерв’ю WoMo ведуча каналу СТБ Тетяна Висоцька, яка не тільки практикує метод, а й вивчає терапевтичне садівництво у виші. Чи ви завжди цікавилися садівництвом, чи життям рослин? Думаю, корені цікавості до вирощування рослин — у моєму дитинстві, я любила пророщувати насіння на уроках природознавства.

А влітку на канікулах у бабусі багато часу проводила в саду. Потім була батьківська дача, улюблена шовковиця і розкішний гібіскус.

Якщо про споглядання, то якраз останній часто розквітав, коли я приїздила, звісно, це збіг по сезону, але дуже це якось знаково.

Зараз батьківська дача під Херсоном на лінії вогню, але «дитинка» того гібіскусу живе на нашій дачі під Києвом, що саме по собі є про тяглість, звʼязок, відчуття дотичності. Як ви наблизилися до методу садотерапії та зрозуміли, що вам необхідне спілкування не просто з природою, а саме з землею, з зіллям — руками? Ковідний карантин мотивував нашу родину купити дачу, а я в сімʼї завжди значилася головним агрономом (Сміється).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA