сон

Люди віком від 50 років і старше, які сплять п’ять або менше годин на добу, мають більший ризик розвитку хронічних захворювань

Сейчас читают: 380
womo.ua

У результаті експерименту, який тривав впродовж 25 років, з’ясувалося, що люди у віці від 50 років, які спали п’ять або менше годин на добу, мали на 30% вищий ризик розвитку багатьох хронічних захворювань, ніж ті, хто спав не менше семи годин.

Водночас у 60 років ризик збільшився на 32%, а в 70 років – на 40%. Як повідомляє CNN, серед захворювань – цукровий діабет, рак, ішемічна хвороба серця, інсульт, серцева недостатність, хронічна обструктивна хвороба легень, хронічна хвороба нирок, захворювання печінки, депресія, деменція, психічні розлади, хвороба Паркінсона й артрит.

Шерон Кобб, одна з учених, яка працювала над дослідженням, зазначила, що під час експерименту не врахували ще один важливий чинник – якість сну.

Крім того, дослідження також не пояснює, що саме може стати причиною розвитку хронічних захворювань у людей, які спали п’ять і менше годин на добу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA