Уряд розширить коло родичів, які можуть отримати документ про народження дитини

Сейчас читают: 527
womo.ua

В Україні буде розширено коло родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про її народження. Про це йшлося на засіданні Координаційного штабу з питань повернення в Україну громадян з ТОТ та третіх країн, проведеному під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розроблять нову редакцію Інструкції про порядок реєстрації актів цивільного стану.

Мета змін — узаконити факт народження дитини в сім’ї українців, які через війну опинились за кордоном і втратили документи.  «Осучаснення Інструкції розширить на період воєнного стану коло осіб — родичів дитини, які зможуть отримати дублікат свідоцтва про народження безпосередньо в Україні», — зазначила віцепремєрка Ірина Верещук.

Також ухвалено забезпечити можливість консулам дипломатичних установ за кордоном видавати дублікати свідоцтв про народження українського зразка колишнім жителям ТОТ, які перебувають за межами країни.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA