Англия люди Нео Англия

Зима близько: як холод допомагає запобігти старінню

Сейчас читают: 341
vogue.ua

У британців існує приказка: Heat ot Eat ("Або опалюєш, або їсиш"). Одночасно існує вислів "English Rose": його використовують, щоб описати вишукану красу британок з їхньою ніжною, як пелюстки троянд, шкірою.

Можливо, між холодом та красою є певна кореляція? Українці, особливо містяни, здебільшого не звичні до економії електроенергії; центральне опалення в квартирах зазвичай дозволяло підтримувати комфортну температуру – настільки, що запит "зволожувач повітря" взимку був чи не більш популярним, ніж "обігрівач" (так, ми завжди турбуємося про красу).

Ця зима буде незвичною: нас чекає знайомство з досвідом європейців, які через високи ціни на енергоносії відповідально ставляться до споживання та підтримують оселі прохолодними.

Звісно, це той досвід, якого б ми краще не мали. Проте, можливо, це саме той випадок, коли немає зла, щоб не вийшло на добре.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA