Китай гендерная дискриминация ООН жінки звіт права жінок Китай

Залякування й переслідування правозахисниць у Китаї: деталі та реакція ООН

Сейчас читают: 222
womo.ua

ООН закликає Китай забезпечити гендерну рівність в уряді й припинити залякування правозахисниць. Про це пише Reuters, посилаючись на звіт Комітету ООН із ліквідації дискримінації щодо жінок.

В Організації Об’єднаних Націй стурбовані тим, що серед вищого керівництва Китаю немає жінок. Там завили, що хоча представництво жінок у політичному й громадському житті Китаю збільшилося, вони стурбовані тим, що жінки становлять лише 26,54% депутатів 14-го скликання Всекитайських зборів народних представників. Читайте також: COVID-19 поширився через витік з лабораторії у Китаї — ФБР В ООН закликали Китай збільшити кількість жінок у всіх державних установах, зокрема в судовій системі й на дипломатичній службі, особливо на рівні ухвалення рішень. Читайте також: Китай набирає жінок для керування авіацією: подробиці Також в комітеті стурбовані повідомленнями про залякування й переслідування правозахисниць у Китаї.

Вони закликали уряд країни вжити заходів для гарантування безпеки жінкам. Читайте також: Судиться 5 років: незаміжній китаянці відмовили заморозити яйцеклітини Додамо, що в Китаї ще не прокоментували звіт Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA