Євген Малолєтка місто Маріуполь Нео Євген Малолєтка місто Маріуполь

«Захоплений дім»: в Берліні проходить виставка, присвячена війні

Сейчас читают: 584
vogue.ua

В берлінському артцентрі Alte Münze розпочалася виставка «Захоплений будинок» (The Captured House). До неї увійшли твори сучасних українських художників, які в режимі реального часу документують гуманітарну катастрофу в Україні, спричинену нападом росії, та спонукають міжнародну аудиторію до діалогу про Європу як про «наш спільний будинок».

Після Берліну виставку покажуть у Парижі, Римі та Амстердамі. У виставці беруть участь Алевтини Кахідзе, Влади Ралко, Ігоря Гусєва, Антона Логова, Гамлета Зіньківського, Kinder Album та інших сучасних українських художників.

В експозиції представлені картини, малюнки та фотографії, що є артхронікою війни в Україні. Так, ключовим образом твору «Колискова» харківської художниці Дар’ї Кольцової є керамічні «метричні книги смерті» у пам’ять про загиблих під час війни українців.

Виставку доповнюють репортажні кадри воєнних реалій. Київський журналіст Андрій Баштовий сфотографував 75-річну харків’янку Ларису Олександрівну біля знищеного фасаду її будинку в мікрорайоні Павлове Поле.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA