Польща жертва Нео Польща

5 важливих музеїв, присвячених темам війні та пам'яті

Сейчас читают: 440
vogue.ua

18 травня світ відмічає Міжнародний день музеїв. У цей день пропонуємо згадати найважливіші музеї у світі, що присвячені темам війни та памяті - та допомагають осягнути минуле, щоб ніокли не повторювати помилок у майбутньому.

Один з найцікавіших музеїв у нашій добірці присвячений історїї польских евреїв та відкрився у 2014 році у Вапшаві. POLIN представляє 1000 років життя євреїв на польських землях.

Як говорять в музеї, це "місце зустрічей і діалогу між тими, хто бажає дослідити минуле та сучасну єврейську культуру, тими, хто прагне зробити висновки про майбутнє з польсько-єврейської історії, і, нарешті, тими, хто готовий протистояти стереотипам і протистояти ксенофобії та націоналістичні упередження, які загрожують сучасному суспільству".

Основна виставка, розташована у 8 залах, розповідає, як потрапили до Польщі та як Польща стала центром єврейської діаспориЯкщо ви цікаветесь історією та війчьковою справою, то цей віденський музей - абсолютний must visit.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA