Шотландия жінки знаменитості успішна жінка Шотландия

«З нетерпінням чекаю на арешт». Джоан Роулінг відповіла на новий закон про запобігання ненависті у перший день його дії

Сейчас читают: 916
womo.ua

Британська письменниця піддала різкій критиці закон у Шотландії про заборону розпалювання ненависті. Джоан Роулінг опублікувала дописи про трангендерних людей і поцікавилася, наскільки вони порушують новий закон.

Про це повідомляє The Telegraph. Новий закон набув чинності 1 квітня цього року. Він передбачає кримінальну відповідальність за розпалювання ненависті за ознакою віку, обмежених можливостей, релігії, сексуальної орієнтації, трансгендерної ідентичності чи інтерсексуальності.

Порушення закону може каратися штрафом чи ув’язненням на строк до семи років. Авторка серії книг про Гаррі Поттера відповіла на новий закон дописами у мережі Х.

Роулінг описала кількох трансгендерних людей як чоловіків, хоч вони змінили статеву приналежність. Також вона нагадала про кримінальну справу трансгендерної британки Іслі Брайсон, яку визнали винною у зґвалтуваннях.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA