одяг практичні поради літо

Якого кольору носити одяг у спекотні дні: дослідження японських вчених

Сейчас читают: 828
hochu.ua

Портал Yahoo опублікував цікаву статтю про те, який колір найкраще носити влітку, щоб не було надто спекотно. Виявляється, група японських вчених під керівництвом Тосіакі Ічіносе з Національного інституту досліджень довкілля провели ціле дослідження на цю тему.

Читати також Не лише квітковий: 5 модних принтів на літо 2023 І якщо ви думаєте, що тільки в білому або світлому одязі спекотні дні переносяться легше, то будете не зовсім праві.

Вчені з'ясували, що до цього списку входять ще кілька несподіваних кольорів.Щоб з'ясувати, які ж кольори допомагають людині найлегше перенести спеку, Тосіакі Ічіносе виставив на сонце дев'ять торсів манекенів, які були одягнені у футболки поло різних кольорів: від червоного та чорного до світло-зеленого, жовтого, синього, білого і темно-зеленого.

температура на вулиці була близько 30 градусів за Цельсієм. Після п'яти хвилин перебування на сонці вчений заміряв температуру поверхні тканин і помітив різницю в 20°C між найхолоднішою і найтеплішою футболками.Дослідження показало, що температура білої футболки була еквівалента температурі повітря, у той час, як температура чорної футболки стрибнула під 50 градусів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA