Україна Аврора бізнес ґендерна рівність вибір редакції Україна

Як це — бути жінкою у місті?

Сейчас читают: 672
womo.ua

Який звʼязок між статтю та містобудуванням? Розберемося разом! Що таке гендерна урбаністика? Загалом термін «урбаністика» означає систему наукових знань, сфокусовану на вивченні та розвитку міст.

Урбаністи відстоюють (ре)організацію міського простору таким чином, аби кожній групі містян та містянок, незалежно від їхніх проблем та потреб, було комфортно користуватися містом.

Логічним розвитком цього підходу стала гендерна урбаністика — погляд на місто з урахуванням різного способу життя жінок та чоловіків.

Найкраще зрозуміти принципи роботи гендерної урбаністики можна на прикладах інших країн. Скажімо, у шведському містечку Карлскуґа якось дослідили, що при випадінні снігу найпершими розчищають головні вулиці міста, а тоді рухаються від центру до периферії, від важливіших вулиць до менших доріг, і лише потім прибирають тротуари.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA