кіно новини

Вперше номінантами «Оскару» стали одразу три фільми, зняті жінками

Сейчас читают: 659
womo.ua

23 січня у Лос-Анджелесі оголосили номінантів на 96-ту премію Американської кіноакадемії. Вперше в історії номінантами у категорії «Найкращий фільм» стали одразу три стрічки, які зняли жінки-режисерки.

Так за головну нагороду боротимуться фільми «Анатомія падіння» Жюстін Тріє – найкращий європейський фільм року, «Барбі» Грети Гервіг – рекордсмен кінопрокату, та «Минулі життя» Селін Сон.

Жюстін Тріє Також у семи стрічках, номінованих на найкращий фільм, працювали жінки-продюсерки: Марго Роббі у «Барбі», Емма Томас в «Оппенгеймері», Марі-Анж Лучані в «Анатомія падіння», Емі Дернінг і Крісті Макоско Кріґер в «Маестро»), Ева Пущинська в «Зоні інтересу» та Памела Коффлер і Крістін Вашон у «Минулих життях». Читайте також: Каннський фестиваль-2023: переміг фільм французької режисерки Номінанти на Оскар 2024 у категорії «Найкращий фільм»: «Американське чтиво» «Анатомія падіння» «Барбі» «Залишені» «Вбивці квіткової повні» «Маестро» «Оппенгеймер» «Минулі життя» «Бідолашні створіння» «Зона інтересу» Читайте також: «20 днів у Маріуполі» — один із найкращих фільмів 2023 року «20 днів в Маріуполі», Мстислав Чернов Український документальний фільм Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» став одним з претендентів на перемогу серед найкращих документальних стрічок.

Вже втретє в історії України вітчизняні документальні фільми здобувають номінацію на «Оскар». Щорічна церемонія нагородження відбудеться в Лос-Анджелесі в ніч з 10 на 11 березня. Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram The post Вперше номінантами «Оскару» стали одразу три фільми, зняті жінками appeared first on WoMo — видання для дивовижних жінок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA