місто Маріуполь страхи контакт Нео місто Маріуполь

Воля до життя: нова виставка українських художників у Відні

Сейчас читают: 529
vogue.ua

У легендарному віденську Кунстлерхаус 10 листопада відкривається виставка «CONTRAPUNCT», яка представить у столиці Австрії роботи найяскравіших українських художників.

Назва виставки, розповідають її організатори, символізує контрастні сенси: війна і мир, життя і смерть, а також біофілія як пристрасна любов до життя і всього живого, за визначенням Еріха Фромма.

Одна з найпрониздливіших частин проєкту - серія графіки художника Данила Немировського "Маріуполь". Ці малюнки - власні спостережня Данила за рідним містом під час облоги, документація не тільки подій, але й відчуттів та емоцій.

Довгий час художник взагалі не мав контакту з зовнішнім середовищем, але зміг покинути місто до повної окупації. Зокрема, у Відні можна побачти малюнки Немировського, на яких зображені герої-захисники Маруполя - командири "Азов", які нещодавно були звільнені з російьского полону.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA