Нео

«Світ Сковороди»: в Українському Домі відкривається виставка до 300-річчя Сковороди

Сейчас читают: 673
vogue.ua

3 грудня 1722 на Полтавщині народився Григорій Скоровода, який став однією з ключових постатей української культури. До 300-річчя українського поета і філософа в Українському домі відкривається мистецький проєкт «Світ Сковороди».

Цього року дата ювілею Григорія Сковороди увійшла до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО 2022 року. «Світ Сковороди» - мистецький проєкт, що представить різноманіття спадщини Сковороди, наскрізною темою якої завжди була ідея свобода.

XVIII століття було темними часами в українській історії, коли нашу націю намагалися знищити одразу три великі імперії. Закріпачення, зникнення козацтва, масові заворушення та спроби знищити українську культуру як таку – умови, в яких жив і творив Григорій Сковорода.

Ідеї персональної свободи, які сповідував мислитель і письменник, прорізали темряву епохи – та стали світлом надії для багатьох українців, навіть після його смерті.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA