місто Київ місто Київ

Розбиті вікна як документ війни: нова виставка в Українському домі

Сейчас читают: 746
vogue.ua

В Українському домі, які 10 жовтня постраждав від обстрілів під час масованої ракетної атаки на Київ, відкрилась виставка-документ «Вікна».

На виставці будуть представлені фотографії та відео розбитих вибуховою хвилею вікон, зроблені відеографкою Галиною Ключковською, та графічні роботи художника Олексія Золотарьова, які є мистецькою реакцією автора на побачені фотографії розбитих вікон Українського Дому. "10 жовтня, день масованого ракетного обстрілу Києва, став днем, коли війна фізично «торкнулася» Українського Дому, залишивши свій відбиток — розбиті вибуховою хвилею вікна, - розповідає кураторка проєкту Ольга Вієру. - Сліди руйнувань постали в наших очах застиглими у склі абрисами живих фігур — птаха, листка, метелика, янгола.

Ми фільмували, фотографували, документували ці рани на вікнах купола, відчуваючи дивну суміш емоцій.  «Вікна» — це наш маніфест.

Фотографія. Графічна серія. Розбите скло і обгорілі шматки асфальту, схожі на метеорити. Це - про нас. Про ген нашого виживання".

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA