України Володимир Зеленський Италия місто Вікторія Україна книги читання Вікторія Амеліна українська література України Володимир Зеленський Италия місто Вікторія Україна

Vika: в Італії відкриється видавничий дім, названий на честь Вікторії Амеліної

Сейчас читают: 579
womo.ua

Vika – таку назву на честь Вікторії Амеліної матиме видавничий дім української та італійської літератури. Він має відкритися наступного року за сприяння італійського медіахолдингу Linkiesta.

Про це повідомляють в українському ПЕН, який також працює над спільним проєктом. Протягом наступних трьох років видавництво має намір видати переклади 11 класичних українських творів.

Це , насамперед, творчість Валер’яна Підмогильного, Домонтовича, Лесі Українки та дві поетичні антології. Також видавництво Vika планує перекладати сучасну італійську прозу українською мовою.

Потім такі видання ПЕН розповсюджуватиме в рамках програми «Незламні бібліотеки». На створення міжнародного проєкту італійський медіахолдинг надихнула Вікторія Амеліна.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA