езотерика посуд прикмети забобони

Виделка, ложка і чашка: чому наші пращури їли в гостях зі свого посуду

Сейчас читают: 256
hochu.ua

Чи не кожен може пригадати, що його бабуся чи прабабуся мали звичку брати з собою в гості свій посуд, аби з нього їсти. У розповідях старожилів такий звичай є нормальним і частим.Сучасне покоління вважало, що раніше були проблеми з посудом.

Тарілки, чашки та виделки вартували не дешево, і не всі могли собі дозволити мати декілька одиниць сервізу. Читати також Домовик у домі: 3 ознаки, які видають його присутність Проте езотерики розповіли істинну причину такої “звички”.

Здавна люди були переконані, що не можна їсти з чужого посуду. Це може призвести до того, що людина перейме на себе біди і хвороби господаря.Саме тому люди ходили одне до одного в гості зі своїми ложкою, виделкою, тарілкою і чашкою.

Особливо це стосувалося весіль. Саме в ці дні чаклуни зазвичай проводили обряди, “скидаючи” проблеми на посуд.А ще езотерики розповідають, що в гостях не можна мити посуд.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA