Яке сьогодні свято заборона свято прикмети

Чому 26 серпня не можна ходити босоніж по росі: яке сьогодні свято

Сейчас читают: 491
hochu.ua

У суботу, 26 серпня 2023 року, віряни вшановують пам'ять мученика Максима Сповідника. Що це за свято, що не можна робити цього дня, а також про головні його традиції розповідаємо в цьому матеріалі на HOCHU.ua!26 серпня у церковному календарі відзначається День пам'яті Максима Сповідника.

Народившись у 580 році у побожній родині в Константинополі, він здобув різнобічну освіту. Ставши дорослим, він приєднався до служби при імператорі Іраклії та став його секретарем.

Але життя при дворі почало його втомлювати, тому Максим вирішив прийняти чернечий постриг.У 641 році Іраклій пішов з життя і престол зайняв Констант II, який відкрито підтримував язичників і був жорстоким правителем.

У цей час почастішали напади на християн з боку єретиків. У 647 році Максим поїхав до Африки, але Констант II наказав заарештувати ченця і папу Мартіна, який супроводжував його.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA