декрет МОЗ пологи вагітність жінки вагітність під час війни

Вагітність та пологи: МОЗ змінив порядок формування медвисновків

Сейчас читают: 365
womo.ua

Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни до «Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність» у «Реєстрі медичних висновків в ЕСОЗ», які стосуються лікарняних «Вагітність та пологи».

Про це йдеться на офіційному сайті МОЗ. Нагадуємо, що з 29 липня 2023 року запрацював Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей використання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами» від 13.07.2023 р. № 3228-IX.

Документом передбачено право працюючим жінкам, у разі відсутності медичних протипоказань, за власним бажанням розпочинати відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами пізніше, ніж за 70 (90) днів до очікуваної дати пологів, а також переносити невикористані дні відпустки на період після пологів. Читайте також: Володимир Зеленський підписав закон про визначення початку декретної відпустки: подробиці Наказом від 18.10.2023 № 1810 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 03.11.2023 за №1914/40970) МОЗ внесло зміни до Порядку формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоровʼя.

Уточнено, що медичний висновок категорії «Вагітність та пологи» формується на строк, який включає: допологовий (70 календарних днів, крім випадків, передбачених п.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA