В Україні запрацювала «дорожня карта» для родин військових, які зникли безвісти

Сейчас читают: 973
womo.ua

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими розробив «дорожню карту» дій сім’ї у випадках, якщо родич з лав ЗСУ  чи правоохоронних органів, зник безвісти, потрапив у полон чи загинув.

Про це повідомляє СтратКом ЗСУ. Завантажити «дорожню карту» можна за посиланням. У документі міститься перелік даних, якими обов’язково має володіти родина захисника.

Також розробники створили алгоритм дій родичів щодо їхніх звернень до органів державної влади, які займаються питаннями звільнення військовополонених.

Серед них: перелік даних, якими обов’язково повинна володіти родина захисника, якщо захисник зник безвісти за особливих обставин, потрапив у полон чи заручники або загинув; інформація про статус, пільги та виплати, передбачені сім’ям захисників; контактні дані уповноважених установ та громадських організацій з питань зникнення безвісти, полону, загибелі (смерті), витребування тіл захисників; перелік Телеграм-ботів для пошуку цивільних осіб та захисників, що зникли через бойові дії; нормативно-правова база.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA