На одне робоче місце 96 безробітних: що відбувається з ринком праці в Україні

Сейчас читают: 727
womo.ua

Державна служба зайнятості повідомила, що станом на 1 грудня на обліку в установі перебували 239 тисяч безробітних громадян.

Цей показник виявився найнижчим від 2003 року. На думку фахівців, оприлюднена статистика не відповідає ситуації в Україні, а прогнози на майбутнє ще більш невтішні.

Які виклики та перспективи ринку праці України наступного року? Експерти нарахували майже 5 мільйонів незареєстрованих безробітних Одразу після такого оптимістичного повідомлення Державної служби зайнятості свою інформацію оприлюднило Міністерство економіки. «Якщо говорити про фактичне безробіття, то наприкінці 2022 року ми маємо 2,6 млн безробітних, а у 2023-му прогнозуємо трохи більше 2,8 млн безробітних», — заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

На цю кількість людей у Державній службі зайнятості є лише 27 тисяч вакансій, тобто на одне робоче місце претендують 96 безробітних.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA