Росія Росія

Допомога ВПО: які компенсації виплатять у грудні 2022

Сейчас читают: 330
womo.ua

Внутрішні переселенці скаржаться, що їм впродовж осені затримують виплати на проживання. У Мінреінтеграції заявили, що кошти ще нараховуватимуться 13 та 23 грудня, бо у новий рік уряд поставив за мету увійти без боргів перед втікачами від війни.

Отже усі соціальні виплати ВПО, які ще не надійшли за попередні місяці, будуть сплачені. Які виплати та компенсації повинні отримати до кінця грудня українці, які були змушені через війну покинути свій дім? Державна допомога ВПО Щомісячна допомога ВПО на проживання Відповідно до урядового рішення допомога на проживання переселенцям надається в наступних розмірах: 3000 гривень — для осіб з інвалідністю та дітей; 2000 гривень — для інших осіб.

Виплата допомоги на проживання не припиняється навіть переселенцям, які повернулись до місця постійного проживання. Йдеться про випадки, коли ВПО є власниками нерухомого майна, знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією РФ.

Для збереження виплат треба подати заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA