Статистика війна насильство злочини домашнє насильство війна Росії проти України

В Україні з початком війни різко зріс рівень домашнього насильства: деталі

Сейчас читают: 600
womo.ua

Збільшення кількості випадків домашнього насильства в Україні пов’язане з повномасштабною війною, що триває вже півтора року, повідомляє Reuters, посилаючись на дані Національної поліції України.

Зазначається, що одразу після початку великої російсько-української війни кількість зареєстрованих випадків домашнього насильства спочатку скоротилася, оскільки мільйони людей втікали від бойових дій.

Але потім сім’ї почали повертатися у свої старі будинки або переселяються в нові. Читайте також: На Броварщині затримали батька, який більше року ґвалтував свою 13-річну доньку Цьогоріч за перші п’ять місяців кількість зареєстрованих випадків домашнього насильства зросла на 51%, якщо порівнювати з минулим роком.

Так, за січень — травень 2023 року поліція зареєструвала 349 355 випадків домашнього насильства, за той же період 2022 року було 231 244 випадків, а у 2021-му ще менше — 190 277. Читайте також: ​На Закарпатті засудили батька, який довів дитину до самогубства: деталі Понад десяток посадовців/виць і експертів/ок, які працюють у цьому секторі, вважають, що це наслідок стресу, що зростає, економічних труднощів, безробіття та травм, пов’язаних із конфліктом.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA